Het concept ‘Future of Work’ doet zijn intrede, niet enkel in academische discussies en middens, maar ook binnen organisaties en binnen de sociale dialoog. Veel van onze jobs zullen veranderen of zelfs verdwijnen, zo veel is zeker. Dat beweerden onze grootouders vroeger, dat beweren wij nu en op hun beurt zullen onze (klein)kinderen dat in de toekomst doen. Verandering zal dus over generaties heen geschieden. Wat verschilt per generatie is het tempo. De verwachting is dat de houdbaarheidsdatum van kwalificaties en competenties verder zal inkorten. Dit stelt nieuwe en belangrijke uitdagingen voor HR en peoplemanagers.

Het veronderstelt in eerste instantie dat het (lijn-)management de veranderingen begrijpt en ook uitgelegd krijgt. Storytelling rond de impact van technologie, globalisering en andere evoluties op jobs binnen bedrijven en sectoren zal in de toekomst meer dan ooit belangrijk zijn. Naast een helder kader is in tweede instantie ook cocreatie nodig om tot realistische oplossingen te komen.

 

Welkom op dit colloquium van hrpublic.

 

Het programma :

9u-9u25 : Onthaal
9u25-9u30 : Introductie Hr Public
9u30-10u15 : « The Future of Works » door Prof.Dr. Peggy De Prins van de Antwerp Management School
10u15-10u30 : Question Time
10u30-10u50 : Pauze
10u50-11u30 : “Ons arbeidsmarkt- en recruteringsmodel moeten herdenkt worden” door Fons Leroy, Afgevaardigde bestuurder VDAB.
11u30-12u15 : “In concreto: hoe arbeidsvolatiliteit op het vloer aanpakken?” door Jan Laurijssen Sr manager SDWorx.
12u15-12u30: Question Time
12u30: Sandwich en network Lunch

 

 

Hrpublic Colloquium: De toekomst van Jobs in een volatiele wereld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: