Gezond op de Werkvloer? Strak plan.

Iedereen gezond op de werkvloer? Een mooi vooruitzicht. Een bedrijfscoach kan je onderneming helpen met een preventief gezondheidsbeleid.

Langer werken is één van de grote uitdagingen voor onze samenleving. Uit onderzoek blijkt dat gezondheid hierin een cruciale rol kan spelen. Want gezonde werknemers voelen zich beter op het werk, zijn productiever en vallen minder snel uit.

Vlaams minister Jo Vandeurzen lanceerde op dinsdag 5 december 2017 het project ‘Gezond op de werkvloer’. Ondernemingen kunnen binnen dit project beroep doen op coaches die hen begeleiden bij het opstarten van een preventief gezondheidsbeleid op de werkvloer, complementair aan initiatieven die al gebeuren in het kader van de welzijnswetgeving. Het gaat om gezondheidsbevorderende initiatieven binnen de thema’s voeding, beweging, sedentair gedrag, roken, alcohol en drugs, en mentaal welbevinden.

Tijdens de coaching zal een bedrijfscoach preventief gezondheidsbeleid samen met je onderneming een traject van 20 uur afleggen. In dit traject ondersteunt en begeleidt de bedrijfscoach preventief gezondheidsbeleid je onderneming bij het opzetten van een preventief gezondheidsbeleid.

Lees meer hier.

 

Informatie van het Vlaams Instituut Gezond leven

 

Gezondheid op het Werk, een strak plan.
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: